Uit eten in eigen huis met oona’s takeaway tips

Van decadente sterrenmenu’s tot een bescheiden fles bubbels en Belgische ballekes

Met de nieuwe horeca-lockdown zijn we de komende weken weer aangewezen op onze eigen culinaire skills #help en kunnen we alleen maar dromen over uitgebreid tafelen op resto of een spontane borrel tot in de late uurtjes. De horeca heeft zich sinds de vorige lockdown echter gewapend met een smakelijk arsenaal aan foodboxen en takeaway formules. #JustOurLuck Eerlijk is eerlijk, je proeft de sfeer en gastvrijheid van jouw go-to spot niet helemaal maar de smaaksensatie van die ene steak tartaar of dat heerlijke stoofpotje doen je al snel vergeten dat je in je lompen thuis aan tafel zit. oona testte alvast enkele takeaway toppers uit die we jou niet willen ontzeggen. 

 

EEN STERREN DRIEGANGENMENU VANUIT JE LUIE ZETEL

Sint-Jakobsschelpen uit Dieppe gecombineerd met venkel, rammenas, en schaaldierenolie met witte truffelsmaak. Een gerechtje om de vingers bij af te lekken maar laten we realistisch blijven; de kans dat jij of je knuffelcontact dit culinaire hoogstandje vanavond zelf op tafel toveren, is klein. Gelukkig zijn ze ook bij tweesterrenrestaurant Comme chez Soi op de takeaway kar gesprongen! 

🍽 What’s Cooking?  **Michelin Chef Lionel Rigolet ontwikkelde een takeaway menu met Zwitserse Gruyère AOP. Ja, er bestaat een god and he goes by the name of Lionel Rigolet! Alle takeaway gerechten van Lionel kan je op vrijdag & zaterdag bij hem ophalen of laten leveren via de Comme chez Soi-taxiservice. ​ 

💛 Francine raadt aan: “De tartaar van gemarineerde lisette in geroosterde sesamolie, gerookte zalm, Gruyère AOP, yoghurt & komkommer brengt je in een instant good mood!” ​ ​ 

https://www.commechezsoi.be/take-away


UIT ETEN 2.0 

Afgelopen lockdown (ja de tijd is aangebroken dat we in lockdown referenties praten) bleven tweesterrenrestaurant Zilte, Dim Dining & One eighty niet bij de pakken zitten en lanceerden ze het Best of Antwerp-platform. Of Antwerp the best is, laten we objectief in het midden, maar deze drie Antwerpse namen zijn wel degelijk het neusje van de zalm! Met de huidige sluiting van de horeca vliegen de gasten er terug in met Best of Antwerp 2.0. ​ Via hun innovatieve platform bestel je opnieuw in een mum van tijd hoogstaande viergangenmenu’s.

🍽 What’s cooking? Onder het motto ‘only the best for you’ biedt Zilte chef Viki Geunes (** Michelin) een unieke culinaire thuiservaring aan, bestaande uit een afhaalmenu van maar liefst vier gangen. Bij ieder menu zit ook een flesje S.Pellegrino om another day at the home office smakelijk door te spoelen. Het menu verandert om de twee weken en is beschikbaar van donderdag tot en met zondag (alsook op feestdagen) in Antwerpen en op vrijdag en zaterdag in Knokke. 

💛 Sofie raadt aan: “Eten smaakt het best, wanneer je het niet zelf moet bereiden, toch!? Ik ben fan van de Zilte kabeljauw met prei, boschampignons & geraspte Gruyère Réserve AOP.” 

Leuk extraatje: Op de website wordt precies uitgelegd hoe je de finishing touch aan elk gerechtje geeft en hoe je het het best presenteert. Niet onbelangrijk voor die #foodporn Instagram foto’s achteraf! 

https://bestofantwerp.be


ZOALS HET KLOKJE *BIJ MOEMOE* TIKT, ZO TIKT HET NERGENS

De voortrekker van de Belgische ‘slow food’-beweging Wim Ballieu verwent iedereen tijdens deze lockdown met moemoe-inspired ovenschotels of een selectie Belgische ballekes. Zo startte de jonge tv-kok en Balls & Glory-eigenaar in oktober met een geheel nieuwe webshop inclusief een smakelijk concept rond grootmoeders keuken. ​ #AddToCartPlease

🍽 What’s cooking? Onder de naam Wim’s Deli opent Ballieu een dark kitchen waarbij de gerechten enkel via delivery tot bij jou gebracht worden. Via zijn webshop kan je genieten van de Balls & Glory ballekes terwijl je je met Wim’s Deli in moemoe’s keuken waant! #HeavenIsAPlaceOnEarth ​ 

💛 Janneke raadt aan: Wim verkoopt nu, naast z'n alom bekende ballen, ook verwarmende ovenschotels. Ik kies voor de oranje ovenschotel met zoete aardappel, butternut, wortel, de frisse toets van gember en kip! Perfecte comfortfood na een dagje thuiswerk of een stevige herfstwandeling.”

Leuk extraatje: Wim ontwierp ook exclusief voor Nutella® voor de feestdagen een smakelijk dessertje met wentelteefjes, een delicate poire Belle-Hélène, gekarameliseerde amandelstukjes, een schep vanille-ijs én ... een vleugje Nutella®. Ja, het leven kan mooi zijn!

https://www.wimsdeli.com


BUBBELS VOOR JE BUBBEL 

Eten bestellen of afhalen is allemaal goed en wel maar je dorst moet ook gelest worden! Buiten een wekelijks wisselende takeaway menu krijg je bij Sir Kwinten ook de drank expertise van Yanick Dehandschutter (Sommelier van het jaar 2019 door Gault&Millau) mee. Zo stelt hij bij elk gerecht een aangepaste wijn of champagne voor. Stijlvol uit eten in eigen huis is bij deze een understatement en ja je doet je sloefjes best uit... 

💛 Anke raadt aan: “Of er iets beter is dan chocolade of champagne? Absoluut! De Neuhaus Pairing Collection – Sparkling Edition: vier innoverende pralines, die Yanick samen met de Neuhaus Maître Chocolatiers heeft gecreëerd om te degusteren met een glaasje champagne, zijn een must-try voor elke foodie!” ​ 

https://www.sirkwinten.be


#OONATIP KLEINE FLESJES, GROTE FLESJES BIJ BLACK SMOKE

Horecavisionair Kasper Stuart startte met veel vuur en rook zijn American smoker en de parrilla grill weer op om de lekkerste takeaway voor te bereiden. Via Black Smoke Take Away Heaven bestel je buiten de overheerlijke Black Smoke-gerechten & een aantal gerechten en cocktails van Stuart’s Brasserie Appelmans & Absinthbar ook een cuvée Piper-Heidsieck Essentiel Brut. ​ Waarom water drinken, als je ook champagne kan kiezen?


NIET ELKE DAG, BESTELDAG? NO WORRIES, JE KAN JE FAVORIETE OONA FOOD BRANDS OOK OP EEN ANDERE MANIER STEUNEN! ​

#IkKoopBelgisch - Breng een bezoekje aan de Neuhaus boetieks waar je corona-proof wordt verder geholpen door het Neuhaus team met het uitkiezen van je favoriete chocolade of bestel online in hun webshop. ​ 

A coffee a day - Ook tijdens deze barre tijden, voorziet Nespresso jou nog steeds van jouw dagelijkse kop koffie. Bestel jouw cups online *zonder leveringskosten* of kies voor een click & collect in de Nespresso Boutiques. Ook in de winkels van Délitraiteur is het Nespresso assortiment beschikbaar. ​ ​

Doritos - Graag nog een snel aperohapje voor je je voeten onder tafel schuift om aan je takeaway ritueel te beginnen? Foodie with a soul Jelle Beeckman bedacht een hemels krokant recept met Doritos nachos. Nachos overgoten met smeuïge kaas, knapperige rozemarijn en een laagje veenbessen. Hou zijn Instagram feed in het oog voor het exacte recept!

 

Geniet van onze tips en adresjes om deze lockdown light weer iets fijner te maken in afwachting van die gezellige restaurantbezoekjes en late borrels! #KleineGelukjes

 

Francine De Caluwe

Francine De Caluwe

Senior Communications Manager Belgium, oona

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oona.agency

oona is een community-first communicatiebureau, met een radicaal nieuwe storytelling aanpak. We kijken niet toe langs de zijlijn, maar infiltreren, verbinden en communiceren van binnenuit met de verschillende community’s. We luisteren, noteren en zoeken de ideale aanpak en kanalen. Communicatie die down – top werkt, eigenlijk.

We mogen dan wel gebaseerd zijn in België en Nederland – we zijn vooral een Beneluxpartner met een globale mindset. Lokale merken helpen we de Benelux en Europa te veroveren, internationale bedrijven helpen we terug te keren naar de basis en weer meer een lokale held te worden.

Oona is al twintig jaar thought leader in de Benelux. We omarmen technologie als middel om community engagement aan te drijven en impact te meten. 

Zo zien wij het. Maar vraag het vooral aan onze klanten, zoals Levi’s®, Remy-Cointreau, L’Oréal, Gucci, Monki, On-Running, IKEA, Zalando, Auping, Fritz Hansen en Samsung.

Neem contact op met

Rijnkaai 22, 2000 Antwerpen

oona.agency