oona tekent samen met Dr. Karen Wouters strategisch HR-beleid uit

Van de autoritaire, alwetende baas in de jaren vijftig over de charismatische manager van de eighties naar iedereen leider vandaag. Het prototype van ‘de leider’ die een organisatie de toekomst in gidst, krijgt elke generatie een andere invulling. oona staat bekend als een agency in constante transformatie ahead of the curve. Ook HR-matig trekt het die kaart en haalt het leadership specialist Dr. Karen Wouters aan boord om mee een strategisch HR-beleid uit te tekenen. Intrapreneurship, welbevinden en betrokkenheid maximaliseren via gedeeld leiderschap staat centraal in de nieuwe aanpak.

Werner De Smet, CEO oona: “In de razendsnel evoluerende wereld waarin wij opereren, vormen strategische profielen met een digital first mindset ons belangrijkste concurrentievoordeel. ​ We merken dat jong talent vakgerelateerde skills vlot oppikt on the job maar nood heeft aan begeleiding in de ontwikkeling van leadership skills. Met Karen Wouters halen we een autoriteit in huis op vlak van leadership development. Met haar academische achtergrond is Karen een inhoudelijk zwaargewicht. Via de ‘Start to Lead’ trainings die ze begeleidt aan Antwerp Management School heeft ze bovendien ook een ruime praktijkervaring. Het is met Karen dat we een beleid willen opzetten om talent efficiënt en duurzaam te ontwikkelen.”

De wegen van Karen Wouters en het agency kruisten toen een eerste groep oona’s deelnam aan de ‘Start to Lead’ training aan AMS. Elk van hen engageerde zich via een persoonlijke leadership claim om in een bepaald domein verantwoordelijkheid op te nemen. ​ Met resultaat: Niet lang na het eerste traject opende oona een office in Gent, zette het een leadership team op poten en werd de basis gelegd van zelfsturende teams 

Birgit Hubloux, founder oona: “Together everyone achieves more. ​ Die idee staat bij oona sinds dag één voorop. Met Karen Wouters aan boord gaan we verder op dit elan zonder individuele ontwikkeling op de tweede plaats te zetten. We ondervinden immers dat welbevinden voor de profielen waarmee we ons omringen, sterk gelinkt is aan betrokkenheid bij de invulling van hun rol vandaag én morgen. Via gekozen en fluctuerende rollen met eigen verantwoordelijkheden, eerder dan starre, hiërarchische functies, kan iedereen persoonlijk evolueren en tegelijk bijdragen aan de groei van de organisatie.”

Vandaag is het ‘Start to Lead’ traject een vast onderdeel van een carrière bij oona. ​ Aanvullend begeleidt Dr. Karen Wouters de evolutie van een operationeel naar een strategisch HR-beleid dat de ‘Start to Lead’ principes duurzaam verankert. 

Karen Wouters: “Het is mijn ambitie om voor oona een HR-beleid uit te tekenen dat mij op termijn onnodig maakt. Ik geloof dat dat enkel kan als HR geen aparte cel is maar ingebed zit in elke divisie van de organisatie en iedereen een stukje opneemt. oona’s holistische, systemische aanpak helpt om die ambitie te realiseren. Het managementteam is zeer betrokken in het proces naar gedeeld leiderschap en is bereid om steeds opnieuw de puzzel te herleggen. oona staat sinds het prille begin bekend als een broeikas voor jong communicatietalent. Dit traject is een manier om potentials de ruimte en tools te geven om ook intern de vleugels uit te slaan. Zoals Shanice Engel en Karen Moreaux dat onlangs deden door als aandeelhouders in het managementteam aan te schuiven.  ​ ​ 

OVER KAREN WOUTERS

Karen Wouters studeerde Pedagogie aan de KU Leuven, Human Resource Management aan de Universiteit van Antwerpen en ze doctoreerde in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan Vlerick Business School. ​ Daarna was Karen gedurende 7 jaar verbonden aan de Robert H. Smith School of Business (University of Maryland) en gaf seminaries over Leadership, Human Capital Management en Leadership Development. Ze werkte ook als coach en adviseerde in de gebieden van training and development.

Vandaag is Karen verbonden aan het expertisecentrum leiderschap van Antwerp Management School. Ze werkt daarnaast voor Workitects waar ze organisaties begeleidt en onderzoek doet naar de nieuwe rol van leiders in dynamische organisaties. Daarbuiten is ze ook een zelfstandige trainer en consultant. Karens expertise ligt voornamelijk in de velden van leadership development, gedeeld leiderschap, executive coaching, leren uit praktijkervaringen en e-learning.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oona.agency

oona is een community-first communicatiebureau, met een radicaal nieuwe storytelling aanpak. We kijken niet toe langs de zijlijn, maar infiltreren, verbinden en communiceren van binnenuit met de verschillende community’s. We luisteren, noteren en zoeken de ideale aanpak en kanalen. Communicatie die down – top werkt, eigenlijk.

We mogen dan wel gebaseerd zijn in België en Nederland – we zijn vooral een Beneluxpartner met een globale mindset. Lokale merken helpen we de Benelux en Europa te veroveren, internationale bedrijven helpen we terug te keren naar de basis en weer meer een lokale held te worden.

Oona is al twintig jaar thought leader in de Benelux. We omarmen technologie als middel om community engagement aan te drijven en impact te meten. 

Zo zien wij het. Maar vraag het vooral aan onze klanten, zoals Levi’s®, Remy-Cointreau, L’Oréal, Gucci, Monki, On-Running, IKEA, Zalando, Auping, Fritz Hansen en Samsung.

Neem contact op met

Rijnkaai 22, 2000 Antwerpen

oona.agency