Nieuw oona expertisecentrum ‘Purpose’ focust op purpose marketing, thought leadership en CSR en legt de betekenis van je merk bloot

Antwerpen, 13 December 2022 – Bob zong het, oona doet het: “Times they are a-changing.” Het is niet meer (alleen) prijs en kwaliteit die consumenten overtuigt, maar ook – gelukkig – een hoger doel. Klimaat, gelijkheid, economische rechtvaardigheid … spelen een steeds grotere rol. Het is noodzakelijk om als merk je verantwoordelijkheid op te nemen en thought leadership te claimen over belangrijke, maatschappelijke topics voor positieve verandering. Daarom zet oona extra in op purpose marketing, thought leadership en CSR met een toegewijd in-house team en twee bedrijven die al samen met ons hun communicatiestrategie onder de loep nemen: Telenet en Samsung.

 

De luide stemmen van communities

Consumenten – en al zeker Gen Z en Millenials – doen meer dan consumeren: ze consumeren bewust . Klanten vragen niet enkel verandering, ze eisen het. Ze zijn niet alleen vocaal over hun interesses en behoeften op sociale media, maar ook aan de hand van hun koopgedrag: door te kiezen voor merken die hun waarden delen.

Ondertussen hebben steeds meer merken en media de boodschap begrepen. Kijk maar naar de opkomst van eco-special magazines, conscious hashtags en eco-varianten van producten. Toch zijn vooral authenticiteit en oprechtheid essentieel. Enkel ‘the real deal’ overtuigt. ​

Daarom moeten merken zichzelf steeds vaker (her)positioneren en vooral een aantal vitale vragen stellen:Waar staan we voor? Wat is ons hoger doel? Hoe kunnen we (lokale) communities ondersteunen? oona’s expertisecentrum ‘Purpose’ helpt en gidst merken eerst en vooral door deze ontdekkingstocht.

 

Een betekenisvolle multi-channel aanpak voor elk doelpubliek

Als community-first agency liggen onze oren permanent te luister bij verschillende doelgroepen. We weten hoe je geloofwaardig verhalen vertelt, je boodschap authentiek overbrengt en zo dus relevante communities écht bereikt. 

Ons ‘Purpose’ team, onder leiding van Associate Partner Karen Moreaux, streeft ernaar om je strategische partner te zijn. We komen samen tot een multi-channel communicatieplan dat resoneert bij verschillende doelgroepen. Christin Ho, met een sterke achtergrond in gendergelijkheid en inclusiviteitsmarketing, en Charlotte Marron, ervaren in zowel consumer als corporate communicatie voor (tech) merken zoals Spotify en Klarna, vervolledigen het team. David Steegen (voormalige Head of Communications bij RSC Anderlecht) geeft de nodige diepgang aan het team dankzij zijn jarenlange ervaring in en kennis van public affairs en corporate communicatie.

Telenet en Samsung zijn de eerste klanten die samen met oona hun communicatiestrategie reshapen.

"Klanten, toekomstige medewerkers en stakeholders verwachten vandaag van bedrijven dat ze hun stem laten horen over belangrijke thema’s zoals inclusie en diversiteit, of duidelijkheid over waar we voor staan als werkgever. Wij willen hier als Telenet veel meer op inzetten en rekenen op onze sterke samenwerking met oona om de juiste doelgroepen met inspirerende en impactvolle communicatie te betrekken bij onze purpose."
Annelies Nauwelaerts, verantwoordelijke voor CSR & thought leadership bij Telenet
"Samsung Electronics is al 50 jaar koploper in innovatie. De komende 50 jaar focussen we ons op nieuwe generaties talenten. Daarom zetten wij ons in om het volledige potentieel van toekomstige generaties te benutten door diverse educatieprogramma's aan te bieden, zodat zij een betere wereld kunnen bouwen voor iedereen. Voor ons nieuw programma ‘Talents of the Future’ kunnen we ons ook geen betere partner dan oona voorstellen om samen dit avontuur aan te gaan." ​
Sven Adams, verantwoordelijke voor CSR & thought leadership bij Samsung Electronics


Samen je communicatiestrategie
reshapen? Neem contact op met [email protected] voor meer informatie

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oona.agency

oona is een community-first communicatiebureau, met een radicaal nieuwe storytelling aanpak. We kijken niet toe langs de zijlijn, maar infiltreren, verbinden en communiceren van binnenuit met de verschillende community’s. We luisteren, noteren en zoeken de ideale aanpak en kanalen. Communicatie die down – top werkt, eigenlijk.

We mogen dan wel gebaseerd zijn in België en Nederland – we zijn vooral een Beneluxpartner met een globale mindset. Lokale merken helpen we de Benelux en Europa te veroveren, internationale bedrijven helpen we terug te keren naar de basis en weer meer een lokale held te worden.

Oona is al twintig jaar thought leader in de Benelux. We omarmen technologie als middel om community engagement aan te drijven en impact te meten. 

Zo zien wij het. Maar vraag het vooral aan onze klanten, zoals Levi’s®, Remy-Cointreau, L’Oréal, Gucci, Monki, On-Running, IKEA, Zalando, Auping, Fritz Hansen en Samsung.

Neem contact op met

Rijnkaai 22, 2000 Antwerpen

oona.agency